Csütörtökön szavaznak a parlamentben a bizalmatlansági indítványról

Hétfőn olvassák fel és csütörtökön szavaznak a parlamentben az ellenzéki pártok által kezdeményezett "Elég volt! A Dragnea-Dăncilă-kormány Románia szégyene!" címet viselő bizalmatlansági indítványról - döntötték el pénteken a két házbizottság együttes ülésén.

Az indítványt hétfőn 10 órakor olvassák fel a parlament plénuma előtt, majd csütörtökön 10 órakor kezdődik az az ülés, amelyen megvitatják, és amelynek végén szavaznak róla. A szavazás titkos lesz és golyókkal történik - közölte Georgian Pop házbizottsági titkár

A kormány megbuktatását célzó indítványt, amelyet a Nemzeti Liberális Párt (PNL), a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) és a Népi Mozgalom Párt (PMP) 163 törvényhozója látott el kézjegyével, pénteken iktatták a parlamentben.

A szenátus és a képviselőház közös tevékenységeire vonatkozó szabályzat értelmében a bizalmatlansági indítványt a beterjesztésétől számított legtöbb öt napon belül fel kell olvasni a két ház együttes ülésén, majd újabb három napon belül sort kell keríteni a vitára és a szavazásra.

A bizalmatlansági indítvány elfogadásához a törvényhozók számmának fele plusz egy, azaz 233 támogató szavazatra lenne szükség.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?