Az RMDSZ szerint nem kellene sürgősségi rendelettel módosítani a büntetőjogon

Az RMDSZ nem támogatja a büntetőjogi törvények sürgősségi kormányrendelettel történő módosítását - jelentette ki Cseke Attila, az RMDSZ szenátusi frakcióvezetője a Radio France Internationale-nek.

„Ez 2016-ban is téves lépés volt, amikor a technokrata kormány sürgősségi rendelettel módosította a büntető és a büntetőeljárási törvénykönyvet, és most is hibás lépés lenne, még akkor is, ha alkotmányosnak ítélt cikkelyekről van szó” - mondta a politikus.

Viorica Dăncilă kormányfő hétfőn közölte: a közeljövőben a büntető törvénykönyvet és a büntetőeljárási törvénykönyvet módosító sürgősségi rendeletet fogadhat el a kormány. A parlament által már elfogadott két törvény azon cikkelyei kerülnének be a sürgősségi rendeletbe, amelyeket nem ítélt alaptörvénybe ütközőnek az alkotmánybíróság.

A miniszterelnök rámutatott: a Szociáldemokrata Párt egyöntetűen határozott arról, hogy megvizsgálják egy ilyen sürgősségi rendelet elfogadásának időszerűségét. Hozzátette, hogy a két törvénykönyv alkotmányellenesnek ítélt cikkelyei ismét visszakerülnek a parlament elé.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?