„Gyűlöljük a bozgorokat” – olvasható a bukaresti magyar iskola falán

Egy eddig azonosítatlan fiatalember magyarellenes feliratot festett a bukaresti Ady Endre Líceum frissen festett kerítésére. Ilyen még nem fordult elő a fővárosi magyar iskola történetében.

A maszkot viselő tettes az „Urâm bozgorii” („Gyűlöljük a bozgorokat” – szerk. megj.: a bozgor a magyarokra használt, lealacsonyító jelző, hazátlant jelent) üzenetet írta festékspray-jel a falra. A fiatalember ittas volt, olyannyira, hogy menekülni sem próbált, amikor az iskola igazgatónője lefotózta.

Trif Olga Mária a Maszol megkeresésére nem kívánta részletezni a történteket, amelyeknek részben szemtanúja is volt. Annyit közölt csupán, hogy az esetet jelentették a rendőrségen. Megjegyezte azt is, hogy ilyen jellegű magyarellenes incidens még nem fordult elő a bukaresti magyar iskola történetében.

„Megbeszéltük a szülői bizottsággal, és nem szeretnénk most ebből nagy ügyet csinálni. Jobban örülnénk, ha arról írna a sajtó, hogy adományokat gyűjtünk, rákos betegeknek készítünk karácsonyi ajándékcsomagokat” – fogalmazott az igazgatónő.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?