Őrizetbe vették Cegléden a megerőszakolt román kislány apját

Őrizetbe vettek egy Cegléden élő, 36 éves román férfit, akit négyéves kislánya megerőszakolásával gyanúsítanak - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szerdán.

Mint korábban írtuk, a kislányt sokkos állapotban vitték október 9-én kórházba román állampolgárságú szülei, mert erősen vérzett és nagyon fájt a lába. Később az orvosok megállapították, hogy eltört a combcsontja és megerőszakolták. Apja akkor azt állította, hogy nem megerőszakolták, hanem baleset érte.

A rendőrség három lehetséges elkövetőtől vett DNS-mintát, az apától, a nagyapától és a nagybácsitól. A magyar sajtó értesülései szerint elkészült az igazságügyi orvosszakértői jelentés, amely kimutatta, hogy és az apa DNS-e egyezik azokkal anyagmaradványokkal, amit a 4 éves kislányon találta.

A Pest megyei nyomozók szerdán az üggyel összefüggésben gyanúsítottként hallgatták ki a férfit, aki nem tett vallomást, tagadta a nyomozók vádjait. A gyanúsítottat őrizetbe vették . A rendőrök a letartóztatását javasolják a bíróságnak.

A Lucian nevű román férfi már nyolc éve dolgozik Cegléden, a munkáltatója biztosít a családnak lakhatást. A feleségével, két kislányukkal és a testvérével élnek együtt, a történtekkor a gyermekek nagyapja is náluk volt. 

Kapcsolódók

Kimaradt?