FRISSÍTVE - Részletek derültek ki a brutális Szatmár megyei balesetről

Személygépkocsi ütközött frontálisan egy nyerges vontatóval szerda este Szatmár megyében. Mindkét jármű kigyulladt, egy ember meghalt. FRISSÍTÉS: Részletek derültek ki a szerencsétlenségről.

A hírtelevíziók beszámolói szerint a baleset Kismajtény és Nagykároly között történt. A személygépkocsi a túlzott sebesség miatt sodródott le a nedves úton a sávjáról és ütközött frontálisan a kamionnal.

Az ütközés után mindkét jármű lángokba borult. A nyerges vontató sofőrje megsérült, de sikerült kimenekülnie a kabinból, a személygépkocsi vezetője azonban szénné égett. Az áldozatot szerda késő estig még nem sikerült azonosítani. A kamionsofőrt a sürgősségre vitték. A 35 éves Hunyad megyei férfi nem volt alkohol befolyása alatt.

FRISSÍTÉS:  A halás áldozat 20 éves, a Szatmár megyei Gércről származik. A baleset körülményeinek vizsgálata jelenleg is tart. A kamionsofőr elmondása szerint a személygépkocsi teljesen váratlanul (azaz nem előzési manőver miatt) sodródott elé, így a tragédia kiváltó okaként a fiatal sofőr pillanatnyi figyelmetlensége, a Polo műszaki meghibásodása és durrdefekt is felmerül. 

A tragédia helyszínére a Szamos Katasztrófavédelmi Felügyelőség feszítő-vágó egysége, az intenzív terápiás és egy rohammentője, valamint egy tűzoltóautója érkezett. A katasztrófavédelmisek közel két órán keresztül harcoltak a lángokkal, míg végül sikerült teljesen eloltani, a mentést nehezítette, hogy a Hunyad megyei kamion rakománya szeszes ital volt.

 

Kapcsolódók

Kimaradt?