A centenáriumi előadás elleni tiltakozás kivizsgálását kéri a sepsiszentgyörgyi városháza

Az Andrei Mureșanu Színház december elsejei bemutatója előtt lezajlott incidens kivizsgálását kéri a sepsiszentgyörgyi önkormányzat.

A városháza sajnálatosnak tartja, hogy az év végén több olyan cselekedet is lezajlott, amelyek ellentétesek az ünnepi időszaknak a szellemével. Felkérték a rendőrséget, hogy vizsgálja ki az Andrei Mureșanu Színház előcsarnokában, december 1-én történt incidenst, amikor több személy tiltakozott a Nem éppen 1918 című centenáriumi témájú előadás ellen.

Az önkormányzat rámutatott: a tiltakozás polgármesteri hivatali engedély nélkül zajlott, kellemetlen helyzetet teremtve mind a nézők, meghívottak, mind az Andrei Mureșanu Színház munkatársai számára.

Mint arról beszámoltunk (itt és itt), a brassói Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület tagjai tiltakozásukkal megzavarták Székely Csaba centenáriumra írt drámájának december elsejei ősbemutatóját a sepsiszentgyörgyi Andrei Mureșanu Színházban. A népviseletbe öltözött, hangoskodó csoport román zászlókat lengetve, hazafias dalokat énekelve hatolt be a színház előcsarnokába az előadás előtt. A társulat vezetőinek ki kellett hívniuk a csendőrséget az eltávolításukra.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?