Ezen a héten nyújtja be az ellenzék a bizalmatlansági indítványt

A Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) elnöke szerint az ellenzéki alakulatok ezen a héten nyújtják be a parlamentbe a Viorica Dăncilă vezette kormány megbuktatását célzó bizalmatlansági indítványt.

Dan Barna azt mondta, kedden vagy szerdán nyújtják be az indítványt, és közben zajlanak az egyeztetések a kormánykoalíciót alkotó, illetve az ellenzéki pártokkal egyaránt. A tárgyalások lezárultáig nem kíván "számolgatásokba bocsátkozni" azzal kapcsolatban, hogy hány támogató voksot szerezhet a kezdeményezés - nyomatékosította.

"Ahogyan már mondtam, mérsékelt optimizmussal nézek a bizalmatlansági indítvány elébe" - fogalmazott az USR-elnök, hozzátéve, hogy a Victor Ponta vezette Pro Romániával és az RMDSZ-szel is egyeztetnek a témáról a napokban.

Megkérdezték tőle az újságírók, van-e már javaslatuk a miniszterelnöki tisztségre arra az esetre, ha sikerül megbuktatni a kormányt. "Jelenleg az a tét, hogy megkapja-e a bizalmatlansági indítvány a kellő szavazatszámot vagy sem. A kormányfő-alternatívákról majd csak ezt követően tárgyalunk" - válaszolt Dan Barna.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?