Kolozsváron találkoztak a Néppárt és az MPP vezetői

Szombat délelőtt Kolozsváron találkoztak az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) és a Magyar Polgári Párt (MPP) vezetői.

A Néppárt székházában megtartott tárgyaláson jelen volt Szilágyi Zsolt, a Néppárt elnöke, Zakariás Zoltán, a Néppárt Hargita megyei elnöke és Mátis Jenő, a Néppárt Országos Választmányának elnöke. A Magyar Polgári Párt részéről Mezei János, az MPP elnöke, Simon Csaba, az MPP országos alelnöke, valamint Márton Zsuzsanna, a Szatmár megyei Egri község MPP-s polgármestere volt jelen.

Az EMNP közleménye szerint a tanácskozás résztvevői áttekintették az elmúlt időszak főbb politikai-közéleti eseményeit, külön figyelmet fordítva az erdélyi magyar politikai történésekre, valamint a Néppárt és az MPP eddigi kapcsolatára. A két párt vezetői megállapították: szükség van arra, hogy folyamatos kommunikáció alakuljon ki a Néppárt és az MPP között, s megegyeztek a megkezdett párbeszéd folytatásáról is.

A tárgyalás végén Szilágyi Zsolt elmondta: a rendszeres kommunikációnak csak pozitív hozadékai lehetnek, az egyeztetések épp ezért nélkülözhetetlenek. „Maximális nyitottsággal fogadtuk az MPP vezetőit, s úgy gondolom, az esetleges múltbéli sérelmeken túllépve, a közös munka és együttműködés lehetőségeit kell megtalálnunk” – mondta a Néppárt elnöke.

Mint ismert, az MPP-nek együttműködési megállapodása van érvényben az RMDSZ-szel, amelynek köszönhetően a pártnak két képviselője a parlamentbe is bejutott. Mezei János nemrégiben Kelemen Hunor szövetségi elnökkel is találkozott.

banner_TfWzz7sC_300x250-HU.jpg
banner_Y04tqfmE_970x250_HU.jpg

Kapcsolódók

Kimaradt?