Autóval ment a rendőrségre a kábítószerezés miatt visszavont jogosítványa után

Börtönbüntetést kockáztat az a háromszéki fiatal, akinek kábítószer hatása alatti vezetés miatt bevonták a jogosítványát, utána pedig autóval ment a rendőrségre, hogy visszakérje az engedélyét. A kirívó esetről a Kovászna megyei rendőrség szóvivője, Nicoleta Tolvaj Marin számolt be. A vétkes sofőr ellen a hidvégi rendőrség bűnvádi eljárást indított.

A szóvivő beszámolója szerint a 25 éves fiatalt októberben állították meg a közlekedés rendészek, és bevonták a vezetői engedélyét, mert kiderült, hogy pszichoaktív szerek hatása alatt vezette autóját. A férfi az elmúlt napokban megjelent a hidvégi rendőrség székhelyén, hogy visszaszerezze a jogosítványát, csakhogy a rendőrök meglepetésére autóval érkezett. Így nem csak a jogosítványt nem kapta vissza, hanem egy második bűnvádi eljárás is indult ellene.

Nicoleta Tolvaj Marin rámutatott, nem ez az egyetlen ilyen eset, hiszen ugyancsak ezekben a napokban egy másik 25 éves háromszéki fiatalt is ismét autóvezetésen érték tetten Hilib és Gelence között, csakhogy ennek a férfinek sem volt jogostványa, miután korábban már eljárás indult ellene hamis engedély használata és forgalomba be nem írt autó vezetése vádjával.

Kimaradt?