Karácsonyvárókat lát vendégül a zabolai Mikes-birtok

A Kastély Erdélyben csapata és a Roy-Chowdhury Mikes Alapítvány családi karácsonyváró eseményt szervez a zabolai Mikes-birtokon.

A 2017-es hasonló rendezvényre több mint 400-an érkeztek, írják közleményükben a szervezők, így idén is az egész családnak szóló programokkal várják a látogatókat. Szombaton, december 8-án 10 és 17 óra között papírszínház, karácsonyfadísz-készítés, forró tea, EduKastélyos játékok lakják be az egykor istállóként működő, mára gyönyörűen felújított rendezvénytermet a Mikes-birtokon.A legkisebbek és nagyobbacskák egyaránt örömüket lelhetik a karácsonyi dísztárgyak elkészítésében. Az alkotás élménye mellett a gyerekek hazavihetik a saját készítésű díszeiket. Lesznek kifestős díszek, Betlehemkészítés, mézeskalács-díszítés és egyéb kedves dekorációk barkácsolása.

A beltéri foglalkozások mellett a kastélykertben barangolni is lehet. A téli hangulatot a forró tea, kávé, forralt bor teszi majd teljessé, amit a Mikes-kastély által biztosított büféből lehet megvásárolni.

A rendezvény ideje alatt megvásárolhatók a Kastély Erdélyben Shop kínálatában szereplő, kastélyok ihlette alkotások, amelyeket fiatal erdélyi művészek készítettek. A vevő a tárgyak megvásárlásával a Kastély Erdélyben Alapot támogatja.

Részletes program és további információk az esemény Facebook-oldalán olvashatóak.A Kastély Erdélyben rendezvényeivel is szeretne hozzájárulni ahhoz hogy az erdélyi kastélyok visszahelyezésére a nagyközönség mentális térképére, a társadalmi-kulturális-gazdasági körforgásba, hogy a közösségek életének ismét részei lehessenek. 2018-ban az egész családnak szóló kulturális, oktatási, szabadidős tevékenységkkel készültek: a PIKNIK – Nyitott Kastélyok hetén hat erdélyi kastélyban zajlottak programok, az EduKastély játékai Alsórákoson és Vargyason nyílt napokon mutatkoztak be, valamint jelen voltak a marosvécsi, maroshévízi és olaszteleki kastélyok által szervezett nyílt napokon is. Ezek az események összesen legalább 5000 látogatót vonzottak.

Kapcsolódók

Kimaradt?