Másodszor is Válts irányt!

Csütörtökön startolt a második alkalommal megszervezett Válts irányt! fesztivál. Az Erdélyi Ifjúsági Keresztyén Egyesület szervezésében Szovátán zajlik a 4 napos fesztivál jellegű nyári találkozó. A rendezvény fővédnöke és főtámogatója az Erdélyi Református Egyházkerület.

ikekoncertekA fiatalok életében és munkájában szükség van néha az újratervezésre, erre a gondolatra épül idei fesztivál programja, ezt dolgozzák fel a fesztivál előadásai és a teljes programkínálat.

Az események több sátorban párhuzamosan zajlanak, így érdeklődési köre szerint mindenki választhat kedvére valót.

A szervezők a kávé ínyenceire is gondoltak, a KIE kávéház a fesztivál egész ideje alatt várja az érdeklődőket.

A fesztivál első napján a délutáni programok mellett még zajlottak az utolsó előkészületeket, a fesztiválozókat közben bejelentkeztek a regisztrációnál, valamint focibajnokságra, frizbifocira és tollas bajnokságra is beneveztek.ikeiroda

ikebelep masolat

A délutáni programokat a Dávid István által tartott „Mindenhol jó, de a legjobb otthon" című áhítat nyitotta meg. Ezt követte a Sófár, Sole Fide, Adonáj Band, After 5, Reménység koncertje, a LIKE sátorban a fesztivál nyitó buliját tartották meg. ikeutolsoremenyseg

Akik meghittebb hangulatra vágytak, a Függőleges IMA sátorba vonulhattak félre, ahol meditációt tartottak.

Pénteken, augusztus 3-án lép fel a fesztivál színpadán a Hot Jazz Band és a Mata Hari Rockband együttes.

Ezt megelőzően a fősátorban áhítatra és Kulcsár Apollónia „Harmonikus családot tervezek" című előadására kerül sor. A LIKE sátorban a reggeli áhítat mellett Márton Előd tart előadást „A szülők szárnyakat adnak" címmel. ikeszarnyak

Az Egyetemi sátorban többek között Belényesi Gabriella „Hivatás és/vagy jó fizetés? Döntő tényezők és motivációk a pályaválasztásban" címmel tart előadást. Ezt követően játékon, filmesten és egyéb szabadidős programokon vehetnek részt az érdeklődők.

A Függőleges IMA sátorban az imaséták mellett, barkásműhellyel, könyvbemutatóval és meditációval várják a fiatalokat.

A nap rendezvény teljes ideje alatt további változatos programokon lehet részt venni a cserkészsátorban, a KOEN-nél és az Erdély Mentőcsoportnál.{loadposition OTP}

Szombaton, augusztus 4-én Pintér Béla és a Worship Team együttes szórakoztatja majd a tábor lakóit. A fősátorban Dányi Zoltán „Válás, boldogság vagy űr?" címmel tart előadást, ugyanitt kerekasztal beszélgetésre kerül sor Pintér Bélával.

A LIKE sátorban „Nem a szerelem, a szeretet tartja össze az otthont" című előadását tartja meg Cosma István. Továbbá Székely Tünde beszél majd a pályaválasztásról.

Az Egyetemi sátorban Paizs József „A világ bennem és én a világban" címmel tart előadást, valamint Visky Ábel „Apámra ütök" című (2012-es TIFF díjas) filmjét lehet megnézni. Ezt követően Fórumbeszélgetésre kerül sor a film rendezőjével és szereplőivel.

Vasárnap, augusztus 5-én Istentisztelet, úrvacsoraosztás és imaséták zárják a 2012-es Válts irányt! fesztivál programját.

Kimaradt?