Ismét magyarellenes szurkolókat jelentett fel az RMDSZ

A Mikó Imre kisebbségi jogvédelmi szolgálatához érkező jelzést követően az RMDSZ szerdán bűnvádi keresetet nyújtott be az ügyészséghez amiatt, hogy a román labdarúgó válogatott kedd esti,  amszterdami mérkőzésén román szurkolók egy csoportja diszkriminatív feliratot függesztett ki.

"Egy rongyégetésért letartóztatni akarjátok, miközben éveken keresztül mosolyogva tűrtétek az RMDSZ állampolitikaként hangoztatott etnikai terrorizmusát” – ez volt olvasható a március 18-i magyar zászlóégetésre utaló feliraton, amellyel jogvédelmi szolgálat szerint meggyaláztak egy magyar nemzeti szimbólumot, és nyíltan etnikai diszkriminációra uszítottak - tájékoztatott szerdán Kovács Péter, az RMDSZ főtitkára.sup

A főtitkár rámutatott arra, hogy a szurkolók tette vét a Román Labdarúgó Szövetség fegyelmi szabályzatának 54/2 cikkelye ellen, és a büntető törvénykönyv 317. cikkelyének előírásai értelmében akár 6 hónaptól 3 évig terjedő börtönbüntetéssel, vagy pénzbírsággal is büntethető.

Az RMDSZ az ügyészségre eljutatott, ismeretlen tettes ellen megfogalmazott feljelentés mellett felkéréssel fordult a Román Labdarúgó Szövetséghez is, amelyben arra kéri a FRF vezetőségét, hogy a márcus 18-i esethez hasonlóan vizsgálja ki a mérkőzésen történteket, és tegye meg a szükséges intézkedéseket az ügyben – közölte Kovács Péter. Az RMDSZ a keresetekhez bizonyítékként mellékelte az egyik sportújságban megjelent fényképet. Korábban az RMDSZ a kolozsvári zászlólégetls ügyében is bűnvádi feljelentést nyújtott be az ügyészségre.

 

Kimaradt?