Szállás nélkül maradt gyermekek lettek rosszul a centenáriumi hidegben

A gyulafehérvári ortodox székesegyházban töltötte az éjszakát egy Olt megyei gyerekcsoport és tanáruk, akik a nemzeti ünnepre érkeztek a nagy egyesülés városába, de nem volt szállásuk. Egy gyermek rosszul lett a kimerültségtől. Az ügyet kivizsgálják.

A tanár Olt megyéből érkezett több mint húsz, 11 és 14 év közötti gyermekkel a gyulafehérvári centenáriumi ünnepségre. Mivel nem volt szállásuk, a Szentháromság-katedrálisban töltötték az éjszakát.

Alina Marescu Dumitrescu, a Fehér megyei katasztrófavédelem szóvivője arról számolt be, hogy szombat este az 112-es sürgősségi hívószámon kértek segítséget, mert egy fiú rosszul lett az ortodox székesegyházban. A mentősök a helyszínen szembesültek azzal, hogy egy 22 fős gyermekcsoport és tanáruk tartózkodik a templomban. Mint kiderült, a csoport már november 30-ától Gyulafehérváron van anélkül, hogy szállása lenne.

A helyszínre ezek után több mentőautó érkezett és minden gyermek egészségi állapotát felmérték. A fiút kórházba szállították kivizsgálásra, a csoport többi tagját pedig a Horea, Cloşca és Crişan Főgimnáziumban szállásolták el, ahol - a december elsejei ünnepségre érkező látogatókkal számolva - már korábban felkészültek rá, hogy szükség esetén az iskola átalakítható legyen rögtönzött kórházzá.

A csoportnak meleg ételt is biztosítottak - tette hozzá Alina Marescu Dumitrescu. Az ügy körülményeit kivizsgálják.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?