50 millió forintot nyelt le a brazil kokaincsempész

A budapesti felderítők elfogták azt a brazil férfit, aki 90 darab kokainkapszulát csempészett Dél-Amerikából Magyarországra – olvasható a Police.hu oldalán. A húszéves brazil állampolgár ellen kábítószer birtoklása bűntett miatt folytatnak nyomozást.

A férfi csütörtökön érkezett a Liszt Ferenc repülőtérre, mint később kiderült, Sao Paulóból. A férfi viselkedése gyanús volt, ezért a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Repülőtéri Igazgatósága értesítette a budapesti rendőröket, akik péntek délelőtt egy pestszentlőrinci hotelben elfogták a férfit.

A hotelszoba átkutatásakor 50 darab, fóliába csomagolt kábítószergyanús anyaggal teli kapszulát találtak a nyomozók. A brazil férfi bevallotta, hogy több kokainkapszulát nyelt le, ezért kórházba szállították. A CT-vizsgálat a gyomrában több, a hotelszobában talált kapszulákhoz hasonló tárgyakat mutatott ki.

A vizsgálatokat követően a brazil férfi testéből további kapszulák kerültek elő, összesen kilencvenet nyelt le, amelyekről az igazságügyi vegyészszakértő megállapította, hogy azok kokaint tartalmaznak. A lefoglalt kábítószer feketepiaci értéke körülbelül 50 millió forint.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?