FRISSÍTVE - Nem elérhető az ATV adása a tűz miatt

Kigyulladt a magyarországi ATV székházának teteje Budapest X. kerületében, a Kőrösi Csoma Sándor úton péntek délután. FRISSÍTÉS: A tüzet eloltották, viszont a csatorna adása egyelőre nem elérhető. 

Az épületet kiürítették, harminc ember hagyta el a székházat – tájékoztatta az MTI-t Kolozsi Péter, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivője.

Kolozsi Péter elmondta: a fém tetőszerkezet alatti területen keletkezett a tűz, amely „vélhetően nagy kiterjedésben” ég. A tűzoltóknak meg kell bontaniuk a tetőszerkezetet ahhoz, hogy láthassák, pontosan mekkora a tűz. Munkájukat nehezíti, hogy többtonnás elemek is vannak a tetőn.

A tűzesetben nem sérült meg senki.

 

A csatorna megerősítette a hírt egy Facebook-bejegyzésben. „A hír igaz, tűz volt az ATV épületében. A tűzoltók hamar a helyszínre értek és intézkedtek. Minden kollégánk jól van” – írták, majd további tájékoztatást ígértek.

FRISSÍTÉS: A tüzet eloltották, viszont a csatorna adása egyelőre nem elérhető. 

 

Kolozsi Péter elmondta: a tűzoltók alulról, az álmennyezet felől jutottak el a fém héjazat és az álmennyezet közötti szigeteléshez, ahol már nincs tűz, de izzó területek vannak, amelyek belobbanhatnak, visszagyulladhatnak, ezért ezeknek a megszüntetésén dolgoznak. A tűzoltók a szigetelés teljes hosszában megbontják az álmennyezetet, hogy lássák, mekkora területen izzik – tette hozzá.

Kimaradt?