11 ezer tűzoltó, rendőr és csendőr lesz készenlétben a beálló hideg és havazás miatt

Több mint 11 000 tűzoltót, rendőrt és csendőrt helyez készenlétbe a belügyminisztérium, hogy szükség esetén a lakosság segítségére siessen, miután rendkívül hidegre és hóviharokra figyelmeztettek a meteorológusok. 

Monica Dajbog belügyminisztériumi szóvivő kedden közölte, hogy a havazásra, hóviharokra és rendkívüli hidegre vonatkozó előrejelzést tekintetbe véve 11 ezernél is több tűzoltó, rendőr és csendőr készül fel az esetleges beavatkozásra. 


Az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) keddi figyelmeztetése szerint szerda estétől péntek reggelig országszerte jelentős lehűlés várható, szinte mindenütt fagypont alá csökken a hőmérséklet, éjszaka pedig fagy lesz, az északi, északkeleti és központi országrészben mínusz 10 fok, vagy ennél hidegebb is lehet éjszaka. A délkeleti megyékben megélénkül a szél, 45-55, helyenként akár 60 km/órás széllökések várhatók, főleg a szerdáról csütörtökre virradó éjszaka és a csütörtöki nap folyamán. 

17 déli és délkeleti megyére ugyanakkor sárga riasztást adtak ki havazás és hóviharok miatt. A figyelmeztetés szerda hajnali 2 órától 20 óráig tart. A jelzett térségekben a havazás mellett helyenként talajmenti jégképződéssel is számolni kell, Munteniában, Dobrudzsában és Moldva északi részén pedig hóviharok várhatók, a látótávolság 100 méter alá csökkenhet. A rendkívül hideg idő a hétvégéig kitart figyelmeztettek a szakemberek.

Kapcsolódók

Kimaradt?