Életében először használta bevetésen a fegyverét a kettős gyilkost lelövő rendőr

Figyelmeztetés nélkül lőtte le a rendőr bufteai kettős gyilkosság elkövetőjét. Életében először használta bevetésen a szolgálati fegyverét.

Mint korábban írtuk, vasárnap este egy 50 éves, norvég állampolgárságú, iraki férfi leszúrta a feleségét és a nő anyját. A kettős gyilkosság hátterében a nyomozás eddigi adatai szerint féltékenység állt. A férfi maga jelentette be bűncselekményt a hatóságoknak a 112-es segélyhívó számon.

A helyszínre egy rendvédelmi járőrökből álló csapat és a bűnügyi rendőrség egyik tagja érkezett, gyakorlatilag a mentősökkel egy időben. A korábbi hírektől eltérően a gyilkos eleinte nem volt agresszív, a tömbház előtt várta a rendőröket.

Együtt mentek be a tett színhelyére, a tömbházlakásba. Ekkor azonban a férfi előrántott egy kést, és rátámadt az orvosokra és a rendőrökre. A mentősök elmenekültek a lakásból, de a bűnügyi részlegen dolgozó rendőr a szolgálati fegyverével négyszer rálőtt a támadóra.

A lövéseket figyelmeztetés nélkül, közelről, a férfi mellkasára adta le, mert a szobában tartózkodók megítélése szerint életveszélyben voltak. A gyilkos azonnal belehalt a sérüléseibe. Hatósági források szerint a lövéseket leadó rendőr életében először használta a szolgálati fegyverét bevetésen.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?