Felgyújtotta magát egy pópa a Nemzet Megváltása katedrális felszentelésekor

Felgyújtotta magát egy pópa a Nemzet Megváltása ortodox katedrális vasárnapi felszentelése közben, tiltakozásul amiatt, hogy az egyház megfosztotta papi tisztségétől – számoltak be a hírtelevíziók.

A Konstanca megye George Ciulei az eseményre igyekvő hívek közé vegyült el. Riadalmat keltett a tömegben, amikor a kabátja hirtelen lángolni kezdett. A tüzet a körülötte lévők hamar eloltották, a férfit pedig bekísérték a rendőrségre, ahol a mentősök ellátták az égési sérüléseit.

Az Adevărul szerint George Ciuleit nagyon megviselte, hogy megfosztották a papi tisztségétől. A korábban Cernavodán szolgáló pópa az egyház döntését igazságtalannak tartja, mert arra hivatkozva hozták, hogy 2016-ban érintettje volt egy halálos balesetnek. Ciulei szerint az egyház figyelmen kívül hagyta, hogy nem ő okozta a balesetet. Autójanak ütközött a gépkocsijával egy részeg férfi, aki életét vesztette.

A pópa levélben kért korábban audienciát a pátriárkától. Ebben jelezte: ha nem hallgattják meg az álláspontját, november 25-én, a Nemzet Megváltása katedrális felszentelése közben felgyújtja magát.

Kapcsolódók

Kimaradt?