Erdélyi magyar férfi lőtte le az utcán a budapesti nőt

Egy erdélyi magyar férfi az elkövetője a Budapesten szerdán hajnalban történt gyilkosságnak. A 67 éves L. József lánya a napokban jött el Romániából és költözött össze a meggyilkolt 56 éves nő fiával. Ennek a férfi nem örült, és ezért tervelte ki az asszony szerda hajnali megölését – számolt be a magyar sajtó.

Az RTL híradója szerint az elkövető már várta az utcán a munkába igyekvő áldozatát a hajnali órákban, és rövid vitatkozás után négyszer rálőtt az asszonyra, akinek esélye sem volt a túlélésre. A férfit a gyilkosság után két órával részegen találták meg a rendőrök egy autóban a fegyverrel, amint épp végezni próbált magával. Az elkövető egy sportpisztollyal lőtte le áldozatát, amit engedéllyel tartott magánál.

A magyar bulvárlapok szerint L. József másfél év után sem tudta feldolgozni felesége halálát, attól tartott, lányát is elveszíti, ha családot alapít külföldön. „Ez apám büntetése” – nyilatkozta a sajtónak a gyilkossággal gyanúsított férfi lánya. Szerinte az apja nem akarta, hogy ő a párjával éljen. A megölt asszony férje összetörten annyit mondott, leendő menye iránt nincs benne harag.

L. József már a helyszínen beismerte a bűncselekményt, várhatóan pénteken döntenek  letartóztatásáról.

Kapcsolódók

Kimaradt?