Antal Árpád fellebbez: Dan Tanasă félrevezette a CNCD-t

Megfellebbezi az Országos Diszkriminációellenes Tanács (CNCD) figyelmeztetését Antal Árpád, mivel az a feljelentő Dan Tanasă hazugságára és félrevezetésére alapozott.

Sepsiszentgyörgy polgármestere csütörtöki sajtótájékoztatón arra reagált, hogy a diszkriminációellenes tanács figyelmeztetésbe részesítette, amiért állítólag egy sofőri állás betöltésének hirdetésekor feltételként szabta meg a magyar nyelv ismeretét.  

Antal Árpád a sajtótájékoztatón be is mutatta azt a román sajtóban megjelent álláshirdetést, amelyből kiderül, hogy a jelentkezőktől nem kérték a magyar nyelv ismeretét. A feltételek szerint a jelentkezőknek érettségivel és B kategóriás hajtási jogosítvánnyal és egy éves régiséggel kell rendelkezniük, és ismerniük kell egy Európai Unióban hivatalos idegen nyelvet. A polgármester szerint hazugság az az állítás, hogy a magyar nyelv ismerete feltételként volt megszabva, hiszen az unióban hivatalos nyelv lehetett például a spanyol vagy a szlovák. Magyarázata szerint a nyelvismeretre azért volt szükség, mert a városháza sofőrje gyakran szállítja külföldre a küldöttségek tagjait, mondta a városvezető.

Antal Árpád hozzátette: erkölcsi kérdésként kezeli az ügyet, bár a diszkriminációellenes tanács figyelmeztetésben részesítette, tehát nem érte anyagi kár sem őt sem a polgármesteri hivatalt, de megtámadja a döntést. „Nem engedhetem meg magamnak, sem a városnak, hogy azok, akik pokolba kívánnak, ezt a határozatot lobogtatva hangoztassák, hogy a polgármester diszkriminálja a román közösséget”- fejtette ki a sepsiszentgyörgyi elöljáró, aki írásban közölte, hogy megalapozatlanok a vádak, a feljelentő félrevezette az intézményt, amely nem nézett utána alaposan a körülményeknek. Hozzátette, az elmúlt években számtalanszor feljelentették már a diszkriminációellenes tanácsnál és eddig minden esetben az ő javára született döntés.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?