Fejpántbotrány: megrovást kapott az iskola vezetősége

Fejpántügyben írásos megrovást kapott a kovásznai Kőrösi Csoma Sándor líceum vezetősége, mert „helytelenül kezelték” az esetet, amikor március 15-én több kilencedikes diák román nemzeti színű jelképekkel demonstrált.

A Kovászna Megyei Tanfelügyelőség szerdai közleménye leszögezi: az iskola igazgatóját és két aligazgatóját írásos figyelmeztetésben részesítették, illetve elrendelték az ügyben érintett osztályfőnök cseréjét, amiért elkobozta a 15 éves Sabina Elena fejpántját.

Mint ismert egy kilencedikes kovásznai diáklány piros-sárga- kék fejpánttal jelent meg a magyar nemzeti ünnepen. A Kőrösi Csoma Sándor Iskolacsoport magyar diákjai provokációként élték meg az esetet. Az ügyet felkapta az országos román nyelvű sajtó és napokig áldozatként mutatták be a botrányt kirobbantó diáklányt, illetve több városban is szimpátiatüntetéseket szerveztek.sabina

A Kovászna megyei rendőrség még nem azonosította azt a személyt, aki a Facebook közösségi oldalon megfenyegette a lányt, mondta el lapunk érdeklődésére Silviu Stonenescu. A Kovászna megyei rendőrség parancsnok-helyettese szerint a nyomozóknak egy konkrét személyhez kell kötniük a Facebook-profilt, illetve bizonyítaniuk kell, hogy tényleg az a férfi írta a fenyegető bejegyzést.

A rendőrtiszt szerint, ha bebizonyosodik, hogy a fenyegető üzenetet a Magyarországon élő férfi írta, akkor az ügyészség elküldi a nyomozati anyagot a szomszédos ország hatóságának, amely elindítja ellene a bűnvádi eljárást.

Kimaradt?