Ilyen lesz az időjárás Erdélyben a következő két hétben

Változékony időre számíthatunk a következő két hétben az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) hétfőn közzétett előrejelzése szerint. December 2-áig többnyire hideg lesz, november 24-e és 27-e között azonban akár 10 fokos nappali csúcshőmérséklet is várható.

Erdélyben november 24-éig a sokéves november végi átlagnál hidegebb lesz, a nappali csúcshőmérséklet 1 és 4 fok között alakul. November 25-e és 27-e között enyhül az idő, 5-8 fok is lehet nappal, majd 28-ától ismét lehűlés következik, fagypont körüli nappali csúcsértékek várhatók. Éjszaka 0 fok alá süllyed a hőmérők higanyszála, a leghidegebb éjszakákra 23-a és 25-e között kell számítani, amikor akár -8 fok is lehet; 20-án, 21-én, 27-én és 28-án megnő a csapadék kialakulásának esélye, de csak elszórtan várható havazás.

A Bánságban, a Körösök vidékén és Máramarosban keddtől a sokévi átlagnak megfelelően alakul a hőmérséklet, 5-8 fok körüli nappali csúcshőmérséklettel, majd 24-e és 27 között itt is felmelegedés várható, akár 8-11 fok is lehet nappal. Ezt követően ismét lehűl az idő, 2-4 fokig csökken a nappali hőmérséklet. Éjszaka általában fagypont körüli értékek, majd november utolsó és december első napjaiban -4, -2 fok várható. Kedden és szerdán, majd 27-én 28-a után is lehet csekély mennyiségű csapadékra számítani.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?