FRISSÍTVE - Balesetsorozatot okozott a hétfőn beköszönt tél Háromszéken

FRISSÍTVE: A hétfői erőteljes havazás miatt csúszósak az utak Háromszéken, és már több baleset is történt.

Nicoleta Tolvaj Marin rendőrségi szóvivő tájékoztatása szerint Sepsiszentgyörgy kijáratánál a DN12-es jelzésű úton felborult egy személygépkocsi. A baleset helyszínére siető SMURD-egység részesítette a jármű két utasát, az egyik személyt pedig kórházba is kellett szállítani.

A havazás miatt télies körülmények között, azaz lassan halad az autós forgalom Háromszéken, de minden útszakasz járható, közölte lapunkkal a Kovászna megyei rendőrség. A Brassói Regionális Útügyi Igazgatóság szóvivője, Elekes Róbert tájékoztatása szerint Háromszéken hétfő reggel 7 országúton 15 hókotró autóval 84 tonna csúszásgátló anyagot szórtak ki, ezt a tevékenységet folytatják.

A 260 kilométernyi háromszéki megyei utat a Kovászna megyei tanács alárendeltségébe tartozó Út és Híd Rt. tartja karban, közölte Kovács Ödön megyemenedzser. Sepsiszentgyörgyön az utak hótalanítását a Tega köztisztasági vállalat végzi, közölte Máthé László. A vállalat igazgatója arra hívta fel a figyelmet, hogy a homokszórók és a hóekék először a város központjában kezdik a takarítást, majd a forgalmasabb utak mentén jutnak el a város többi részébe.

FRISSÍTÉS: Ojtoznál egy teherautó csúszott ki az úttestről és borult sáncba. A kamiont nem sikerült beindítani, ezért az úttest mellé vontatták. Kovászna városban egy haszongépjármű nem tudott időben megállni és elgázolt egy 14 éves lányt, aki a gyalogátjárón akart átkelni az úttesten. Az áldozat kisebb sérülésekkel megúszta a balesetet.

Ugyancsak Kovászna városban egy sofőr az útszéli kerítésnek vezette autóját, mivel nem az útviszonyokat és túl gyorsan hajtott. Szotyorban pedig két autó ütközött a csúszós úton. Háromszék legmagasabb pontján fekvő Kommandón pedig egy autó utánfutója csúszott sáncba mivel a sofőr túl gyorsan hajtott és kicsúszott az úttestről, számolt be a rendőrségi szóvivő, aki óvatosságra inti a sofőröket.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?