Rájön, hogy mi a gond ezzel az orvosi ellátással?

Egy kartondarabbal rögzítették a kolozsvári sürgősségi kórházban annak a nőnek a karját, akit a Monostor negyedben szabálytalan átkelés közben elütött egy gépkocsi.

Az esetről a stiridecluj.ro helyi portál számolt be.

Szabálytalanul kelt át az utcán a kolozsvári Monostor negyedben egy nő és elütötte egy gépkocsi. A balesetben eltörött a karja és a térdén is megsérült. A helyszínre kiszálló mentőszolgálatisok bevitték a sürgősségire, ahol 6 órán keresztül várakoztatták, mielőtt egyáltalán ránéztek volna a sérülésére. A szolgálatos orvosok ezután közölték, hogy elfogytak a merevítők, ezért egy kartondarabhoz rögzítették a törött kart és így küldték át az ortopédiára, hogy ott begipszelhessék. Annak ellenére, hogy a nőnek a térde is megsérült, azon egy nyílt seb éktelenkedett, a sürgősségin még csak nem is fertőtlenítették ki a sebet, hanem a tudtára adták, amennyiben mentőautóval szeretné megtenni a két egészségügyi intézmény közötti távolságot, akkor további 3 órát kell várakoznia.

A nő végül saját felelősségre és saját költségén ment el az ortopédiára, ahol fertőtlenítették a térdén lévő sebet és begipszelték a karját. 

A stiridecluj.ro úgy tudja, a kolozsvári kórházakban gyakran előfordul, hogy a pácienseknek kell orvosi fogyóeszközöket (kötszerek, ragtapaszok stb.) és orvosságokat beszerezniük a közelben levő patikákból. 

Kimaradt?