Indul az idei Euro200-as számítógép-beszerzési program

Április elsejétől igényelhetik a rászoruló diákok az oktatási minisztérium által indított Euro200-as program keretében biztosított kétszáz euró értékű számítógép-vásárlási értékjegyeket.calculator

A kérelmeket április 21-éig fogadják a tanintézetekben. A támogatást azok a 26 évnél nem idősebb diákok igényelhetik, akiknek családjában az egy főre jutó jövedelem nem haladja meg a 150 lejt. Ez azonban még nem jelent garanciát a támogatás megszerzésére, ugyanis a megszabott értékhatáron belüli legmagasabb jövedelmi küszöböt, amellyel még elnyerhető az értékjegy, az igénylők száma és a támogatásokra szánt éves pénzkeret függvénye dönti majd el. Tavaly ez 140 lej volt.

Az értékjegyek igénylési módja nem változott, idén is a tanintézetekben fogadják a kérelmeket, majd az e célból megalakuló bizottságok ellenőrzik azokat. A korábbi években történt csalások miatt 2010 óta ellenőrzik az igénylési dossziékban feltüntetett adatok valóságtartalmát. Az értékjegy, a gyerekek számától függetlenül, családonként csak egy alkalommal igényelhető, második alkalommal még akkor sem, ha a kupont valamilyen oknál fogva nem használta fel a kedvezményezett.

Kimaradt?