Elpusztult Max, Románia legtöbbet szenvedett medvéje

Drogozott sörrel bódították 9 éven keresztül, lereszelték a fogait és kiszúrták a szemét, hogy ne bánthassa a vele fotózkodni akaró turistákat.

Egy angol nyelvű Facebook-bejegyzésben adta hétfőn délután a világ tudtára a Zernyest melletti Liberaty medvemenedékhely, hogy elpusztult Max, Románia legtöbbet szenvedett medvéje.

 

A nagytestű barnamedve 1997-ben született, de már kisbocsként elszakították anyjától és a Peles-kastélyhoz vitték, ahol arra kényszerítették, hogy naphosszat fotózkodjon a turistákkal. Kegyetlen tulajdonosai kiszúrták a szemét, amikor azt észlelték, hogy a fényképezőgépet villanófényére idegesen reagál, lereszelték a fogait, és éveken keresztül nyugtatókkal „feldúsított” sörrel itatták, hogy elkerüljék a kellemetlen meglepetéseket. Mivel egy idő után a turitsák arra panaszkodtak, hogy túl erős az állat szaga, spray-jel „kezelték” a helyzetet. 

Max szenvedései 2006-ban értek véget, amikor a Zernyest melletti Libearty medvemenedékhelyre került. A hosszú éveken keresztül elszenvedett megpróbáltatások nyomot hagytak, ízületi gyulladásban szenvedett és idővel a teste hátsó fele lebénult. November eleje óta pedig sem enni, sem inni nem volt már hajlandó, a szíve pedig hétfőn megszűnt dobogni.

Kapcsolódók

Kimaradt?