banner_ImRoxvBN_webbanner_970x250.gif
banner_Qadt244U_webbanner_728x90.gif
banner_3UKEdCdT_webbanner_300x250.gif

Beidézték Carmen Johannist a legfőbb ügyészségre

Beidézték jövő csütörtökre Carmen Johannist a legfőbb ügyészségre. Az államfő feleségét egy feljelentés nyomán indított eljárás keretében hallgatják ki. Ez a Johannis család egyik ingatlanának bérbe adásából származó bevételekre vonatkozik - tájékoztatták igazságügyi források az Agerprest.

A feljelentő a Răzvan Savaliuc újságíró által képviselt Jurindex Media kft., amely a Lumeajustitiei.ro portált is működteti. A feljelentés Klaus Johannis, az államfő felesége, Carmen Johannis, illetve Radu Gabriel Bucşă közjegyző ellen irányul, akiket többek között hivatali visszaéléssel, okirathamisítással, pénzmosással és szervezett bűnözői csoport létrehozásával gyanúsít.

A feljelentést eredetileg a korrupcióellenes ügyészséghez (DNA) nyújtották be, ám az elhárította az illetékességet, így a gyulafehérvári ítélőtáblához, utóbb pedig a legfőbb ügyészségre került.

Az újságíró szerint a Johannis család nem fizetett vissza az államnak 320 000 eurót, amelyet egy olyan nagyszebeni ingatlan bérbeadásból kapott, amelynek törvénytelen módon jutott a tulajdonába.

Ismert, hogy 2015-ben a brassói táblabíróság jogerős ítélettel megsemmisítette egy Klaus Johannis által birtokolt nagyszebeni ingatlan adásvételi szerződését.

banner_ZBiZ5lsB_MASZOL970x250px.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?