FRISSÍTVE – Ez okozta a halálos áldozattal járó buszbalesetet

Felborult egy autóbusz hétfő hajnalban Hunyad megyében. Egy utas meghalt, 32 személy megsérült a balesetben. A hatóságok riasztották a környező kórházakat. FRISSÍTÉS: A sofőr fáradt volt, és figyelmetlenül vezetett.

A hírtelevíziók beszámolói szerint a szerencsétlenség a DN7-es jelzésű úton történt, Tataresd közelében. A Spanyolországból érkező autóbusz Arad irányából Déva felé tartott, és eddig ismeretlen körülmények között lesodródott az útról és felborult hajnali 4.50 körül, amikor elhagyta a Hunyad megyei községet.

A 72 utas egyike, egy nő, a jármű roncsai közé szorult, a helyszínen életét vesztette. A helyszínre több tucat műszaki mentő és mentőegység érkezett, 32 személyt szállítottak dévai, szászvárosi és vajdahunyadi kórházakba. A rendőrség még vizsgálja a baleset körülményeit.

FRISSÍTÉS:  Gondatlanságból elkövetett emberölés és gondatlanságból elkövetett testi sértés miatt indult eljárás a felborult autóbusz vezetője ellen.  Hunyad megyei rendőr-főkapitányság sajtószóvivője, Bogdan Niţu tájékoztatása szerint a sofőr egy 47 éves, Râmnicu Vâlcea-i férfi.

Az első vizsgálati adatok szerint fáradtan vezetett a sofőr, ez idézte elő a balesetet. Nem igazította a busz sebességét az útviszonyokhoz, egy bal kanyarban elveszítette uralmát a jármű felett, és az felborult. A rendőrök ellenőrizni fogják, hogy a sofőrök betartották-e a vezetési és pihenőidőket - mondta még a szóvivő.

A baleset 32 sérültjének állapota stabil, őket továbbra is a dévai, a vajdahunyadi, a szászvárosi és a marosillyei kórházakban kezelik. A busz többi 37 utasát, akik épségben megúszták a balesetet, egy marosillyei motel fogadta be.

Kapcsolódók

Kimaradt?