Az új kutatási miniszter nem az evolúcióban, hanem párhuzamos világokban hisz

Aláírta pénteken Klaus Johannis államfő a Nicolae Hurduc kutatási és innovációs miniszterré való kinevezéséről szóló rendeletet. Az új miniszter hétfő délután teszi le a hivatali esküt.

A kutatási miniszteri tisztség augusztusban üresedett meg, Nicolae Burnete lemondásával. Viorica Dăncilă miniszterelnök csütörtökön jelentette be, hogy a Szociáldemokrata Párt Nicolae Hurduc egyetemi tanárt javasolja a kutatási és innovációs minisztérium élére.

Nicolae Hurduc a iaşi-i műszaki egyetem vegyészmérnöki és környezetvédelmi karának professzora, aki pályafutása során bebizonyította, hogy jó szakember, "nagyon jó az önéletrajza, jól kommunikál, és jártas az uniós alapok lehívása terén, ami rendkívül fontos a kutatási minisztérium számára" - mondta a kormányfő.

A román sajtó felidézte, hogy Nicolae Hurduc idén egy interjúban azt mondta: nem hisz az evolúcióelméletben. „Nem tudom elhinni, hogy egy ilyen komplex gépezetnek, mint az emberi test, köze lehet a majmokhoz. Bármilyen logikusnak tűnik, nem tudom elfogadni az evolúciós elméletet” – fogalmazott a professzor.

Hurduc elmondta, sokkal közelebb érzi magához azt az elméletet, amely szerint az emberek egy párhuzamos világból, a jövőből jöttek a Földre.

Kapcsolódók

Kimaradt?