FRISSÍTVE - Kirúgták az állásából a Brassó megyében balesetező részeg mentőst

Kis híján felborult egy mentőautó kedd este Brassó megyében. Sofőrje ittasan vezetett, őrizetbe vették. FRISSÍTVE: A férfi munkaszerződését felbontotta a mentőszolgálat.

A Brassó megyei rendőrség szóvivője, Gabriela Dinu tájékoztatása szerint a baleset a DN1 jelzésű úton történt, Sárkány és Mundra között. A mentőautó a fogarasi kórházba szállított egy beteget. Eddig ismeretlen körülmények között lesodródott a sávjáról, a védőkorlátnak ütközött, majd az út menti árokban állt meg.

A sofőrt megszondáztatták, a műszer 0,97 mg/l légalkohol-koncentrációt mutatott. A balesetben megsérült az asszisztensnő és a mentőautóban szállított beteg. Utóbbi súlyos fejsérüléseket szenvedett. A sérültekhez mentőt hívtak a rendőrök. A sofőrt őrizetbe vették, ittas vezetés és gondatlanságból okozott testi sértés gyanújával indul eljárás ellene.

FRISSÍTÉS: A Brassó Megyei Mentőszolgálat sajtószóvivője, Adriana Palaghiea közlése szerint az intézmény igazgatótanácsa szerda reggeli ülésén úgy döntött, hogy felbontja a sofőr munkaszerződését. A férfi 18 éve áll a mentőszolgálat alkalmazásában. 

Kapcsolódók

Kimaradt?