Ítélet született a Londonban meggyilkolt román vendégmunkás ügyében

Több fiatalt bűnösnek talált a londoni központi büntetőbíróság pénteken a márciusban megölt fiatal romániai vendégmunkás ügyében.

Mint írtuk, a húsz éves Beniamin Pieknyi mindössze két hónapja talált munkát az angliai Milton Keynes-ben, mikor egy köztéri dulakodásban halálos késszúrás érte. Beniamin legjobb barátját indokolatlanul ütötte meg egy fiatal férfi egy kelet-londoni bevásárlóközpontban, és mikor a segítségére sietett, a támadóhoz újabb fiatalok csatlakoztak, akik közül az egyik szíven szúrta.Az öt, 19 és 23 év közötti támadó közül hármat gyilkosság, kettőt erőszakos viselkedés bűnében találta vétkesnek a bíróság.

A vizsgálat szerint miközben Beniamin vizet vásárolt a Stratford Centre egyik boltjában, 25 éves barátját indokolatlanul fejbe ütötte egy fiatal férfi. Mire kijött a boltból, a támadók már ötön voltak, kiabálni és ütni kezdték a két barátot. A biztonsági őr közbelépett, de a csapat tovább követte Beniamint és barátját, előbbit sarokba szorították, ütlegelték, majd egyikük szíven szúrta egy késsel. 

Kapcsolódók

Kimaradt?