Tíz kilométert gurult a sofőr nélküli „szellemkamion”

Egy cseh kamion még tíz kilométert tett meg egy német autópályán, miután sofőrje szélütést kapott, és elvesztette eszméletét. A 48 éves férfi részlegesen megbénult, jelenleg életveszélyes állapotban fekszik kórházban. Rajta kívül nem sérült meg senki.szellemkamionA kábelkötegekkel megrakott, 40 tonnás teherautót a tempomat folyamatosan 80 kilométeres sebességen vitte tovább, ugyan többször is a szalagkorlátnak ütközött. Az eset szerdán történt Németország délnyugati részén, Sinsheim közelében - adta hírül a BBC a heidelbergi rendőrségre hivatkozva.

Miután észlelték a „szellemkamiont" az A6-os sztrádán, az autópálya-rendőrség elrendelte a feljárók lezárását, és egy járőrautó szirénázással, dudálással próbált meg kapcsolatot teremteni a vezetővel. Az elszabadult nyerges vontató végül egy emelkedőn lelassult, majd a terelőkorlátot áttörve egy töltésnél megállt.

A veszélyes, bár szerencsés kimenetelű eset kapcsán a német autóklub azt követelte, hogy a mozdonyokhoz hasonlóan a kamionokat is szereljék fel sofőrsegítő automatikával.

 

Kimaradt?