Az aradi vértanúkra emlékeztek Kézdivásárhelyen

A kézdivásárhelyi „Nagy Mózes” Gimnázium falán található 13 aradi vértanú emlékplakettje alatt tisztelegtek az Aradon 1849. október 6.-án kivégzett magyar tábornokok emberi nagysága előtt.

Az immár hagyományosnak mondható eseményen a „Nagy Mózes” Gimnázium és a Református Kollégium diákjai közös műsorral ünnepeltek diáktársaik előtt. A felemelő megemlékezést a házigazda iskola néptánccsoportja és zenekara nyitotta meg, azután a Református Kollégium diákjai versekkel és könnyűzenével tisztelegtek.

A műsort a Nagy Mózes részéről Rancz Teréz, Nagy-Babos Edit, Tamás Annamária, Nagy-Babos Tamás és Pakó László tanárok, míg a Református Kollégium részéről Ruszka Sándor, Rancz Gyárfás Zsuzsa tanították be. A két iskola kezdeményezését a kézdivásárhelyi önkormányzat is felkarolta. A fél órásra sikerült ünnepség után koszorúztak, Fejér László-Ödön szenátor, az önkormányzat nevében pedig Bokor Tibor polgármester és Derzsi Gyula alpolgármester, valamint Szöllősi Tamás tanácsos vettek részt. Az iskolák igazgatói is fejet hajtottak az emlékfal előtt.

Kapcsolódók

Kimaradt?