Nem tudták megmenteni a medvetámadás áldozatául esett nő lábát

Amputálni kellett csütörtökön annak a 28 éves nőnek a bal lábát, akit két nappal korábban támadott meg egy medve a Maros megyei Bala község határában.

A fiatalasszony a falu határában levő esztena felé tartott, amikor a nagyvad rátámadt és több helyen is megsebesítette. Mariana Negoiță, a maros megyei kórház szóvivője arról számolt be a Marovásárhelyi Rádiónak, hogy a nőt csütörtökön egy műtéti beavatkozásnak vetették alá, levágták a bal lábát, mivel azt nem tudták megmenteni. 

Mariana Vlad balai polgármester elmondta rádió munkatársának, hogy az emberek rettegnek, nem mernek kimenni a mezőre begyűjteni a termést. A szomszédos Nagyercse lakói pedig nem mernek átjönni Balára, ahol a községi orvos rendel a medvétől való félelmük miatt. A polgármester elmondta, ő maga minden este látja a medvéket a falu határában, többen vannak és hamarosan az emberek udvaraiba, házaiba is betörnek, ha a hatóságok nem tesznek valamit.

Ábrán Péter, a Maros megyei erdőgazdálkodási igzagatóság vezetője szerint nem normális a medvék viselkedése, akik régebben nem jöttek le sík területekre, jellemzően a magasebben fekvő erdőkben éltek. Szerinte ennek az a magyarázata, hogy a nagyvadak elszaporódtak az utóbbi időszakban és a medvékre nem adnak kilővési engedélyt. 

Mint korábban írtuk, hétfőn egy másik Maros megyei településen, a Görgényhodák községhez tartozó Tokáról súlyos sérülésekkel került kórházba egy házaspár, miután saját udvarukon rájuk támadt a medve. A szomszédok szerint a medve előbb az asszonyra támadt rá, az udvaron autót javító férj pedig felesége megsegítésére sietett.  A kiabálásra a szomszédok is odamentek, és sikerült elkergetniük a nagyvadat, majd kihívták a mentőt a sérült házaspárhoz.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic Județean de Urgență Tîrgu-Mureș, 

 

Kimaradt?