FRISSÍTÉS - Így nem csoda, hogy megtörtént a baj Csíkszenttamás határában

Összeütközött két személygépkocsi péntek délben Csíkszenttamás Csíkszentdomokos felőli kijáratánál. Sérültek is vannak. FRISSÍTÉS: A vétkes sofőr ittas volt.

A balesetről egy olvasónk számolt be, aki fotókat is küldött a helyszínről. Tájékoztatása szerint az egyik autó, egy Land Rover sofőrje nem adott elsőbbséget az európai útra való kitérésekor, és a Csíkszentdomokos felől szabályosan közlekedő Logannal ütközött.

Személyi sérülés is történt: a Logan sofőrje mellkasi fájdalmakra panaszkodott, a Land Rover utasa a fejét ütötte meg, a balesetet okozó sofőr azonban karcolások nélkül megúszta – számolt be olvasónk.

FRISSÍTÉS: A Hargita megyei rendőrség közlése szerint a balesetet a Land Rover vezetője, egy 58 éves balánybányai férfi okozta, mert a DNE 578-as jelzésű újra kifordulva nem adott elsőbbséget a másik járműnek. A sofőrt megszondáztatták, a műszer 0,34 mg/l légalkohol-koncentrációt mutatott. A Dacia Logant egy 80 éves sepiszentgyörgyi férfi vezette, aki – akárcsak a Land Rover 24 éves utasa – megsérült a balesetben. A vétkes sofőr ellen eljárás indult.

Kapcsolódók

Kimaradt?