Készen áll a csíkszeredai uszoda

Jövő héten veszi át Csíkszereda önkormányzata a tavaly elkészült rangos versenyekre is alkalmas uszodát. A létesítmény ugyan már tavaly elkészült és januárban adta volna át a kivitelező, azonban néhány hiányosságot pótolni kellett. A többletmunkáért a város 388 ezer lejt fizet majd ki. A létesítmény hivatalos átadása a tervek szerint április másodikán lesz.

Az uszodában egy 33 x 25 méteres felületű vízipóló-medence, 2 méteres mélységgel, illetve egy 12 és fél x 25 méteres tanmedence van, korszerű vízforgató, melegítő és szűrőberendezéssel ellátva, a lelátókon pedig 600 néző foglalhat helyet. A város mintegy másfél millió lej értékű többletmunkálatot is finanszírozott, erőterem, szauna készült, illetve úszóversenyekhez szükséges időmérő rendszer, falérzékelővel, kijelzővel.uszoda

A csíkszeredai uszoda építése 2010 decemberében kezdődött el. Az uszodaépítés költségeinek harminc százalékát, mintegy 5,1 millió lejt az önkormányzat, hetven százalékát pedig az Országos Beruházási Társaságon keresztül a kormány biztosította.
A létesítmény hétköznapokon 6 és 22, illetve hétvégén 9 és 21 óra között tart nyitva. A belépti díj hétköznapokon két órára 12 lejbe, hétvégén három órára 15 lejbe kerül majd.

Kimaradt?