Készülnek a téli útviszonyokra Hargita megyében

Elkezdődött Hargita megyében az útszóráshoz használt sókészlet feltöltése – nyilatkozta az Agerpresnek Jean-Adrian Andrei prefektus.

Az országutak karbantartásáért felelős csíkszeredai igazgatóság a parajdi sóbányából szerzi be az utak járhatóvá tételére használandó sót. A teljes téli idényre 21 ezer tonnára van szükség, ennek a mennyiségnek a 30 százalékát szerzik be most, december 31-éig pedig a többit is kiszállítják – magyarázta a prefektus. 

Jean-Adrian Andrei hozzátette, bár több igénylést is benyújtottak a szakminisztériumhoz, még mindig nincs Hargita megyében megfelelő fedett raktár a csúszásgátló anyagok tárolására. A megyei utak téli karbantartása kapcsán a prefektus azt mondta, mind az igazgatóság, mind a Hargita megyei tanács biztosította, hogy nem lesznek problémák a csúszásgátló anyagok biztosítása terén. 

„Ahányszor a helyzet megköveteli, összeülünk egyeztetésre, eddig azonban minden szükséges intézkedést meghoztunk az utak téli karbantartásával kapcsolatos problémák megelőzése érdekében” – tette hozzá Jean-Adrian Andrei. 

Kimaradt?