Meg akar halni az állapotos barátnőjét leszúró román férfi

Halálbüntetést kért magára az a 43 éves román férfi, aki június elsején egy ollóval megtámadta és halálosan megsebesítette terhessége hetedik hónapjában járó barátnőjét. 

A per november 26-án kezdődik meg Londonban, ahol gyilkosság is történt. Ioan Câmpeanut a Belmarsh-i börtönben tartják őrizetben. A férfi arra kérte a bírónőt, hogy még a per kezdete előtt szót kaphasson. Online jelentkezhetett be a törvényszéki terembe, ahol elismerte tettét, és arra kérte Anuja Dhir birót, hogy ítélje halálra. Ez a brit jogrend szerint nem lehetséges, hiszen Nagy-Britanniában 1964-ben eltörölték a halálbüntetést, a legsúlyosabb kiszabható ítélet az életfogytiglani szabadságvesztés. 

A 43 éves férfi idén nyáron, június elsején támadott rá egy ollóval a terhessége 7. hónapjában levő barátnőjére, a 28 éves Andra Hilitanura. A fiatal nő súlyos sérüléseket szenvedett, az egyik, nyakát érő szúrás végzetes volt. Câmpeanut két emberélet kioltásával vádolják, az anya és a meg nem született gyermek gyilkosaként kell felelnie tettéért. 

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?