Tudta, hogy egy vásárhelyi ex-kosaras is szerepelt a legújabb Star Warsban?

A 204 centiméteres Vajda Attila Sagwát, a főszereplőknek segítő vukit alakította a filmben.

„Mindig is vágytam arra, hogy filmekben szerepelhessek. A kosárlabda-karrierem végén úgy döntöttem, megpróbálom, ezért kiköltöztem Londonba és kapcsolatba léptem több ügynökséggel. 2016 májusában vettem részt egy meghallgatáson, majd három hónap gyötrelmes várakozást követően kiderült, eljátszhatom első szerepemet, egy idős vuki hőst, Sagwát” – mesélte Vajda Attila a Zoom.hu-nak.

A marosvásárhelyi szüléstésű ex-kosaras 2016 szeptemberében kezdett dolgozni a projekten, méretet vettek tőle és elkészítették a testre szabott vukikosztümöt, majd rendszeres edzéseken kellett részt vennie a kaszkadőr-, vizuális effektekért felelős és teremtményekért felelős csapatokkal a következő tíz hónap folyamán. Mint mondta, összesen négyen voltak a csapatban, ők mind szerepelnek az alábbi fotón (balról a második Vajda Attila).

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

James Henri-Thomas (@jamesht) által megosztott bejegyzés,

A kedvenc élménye az volt, hogy együtt dolgozhatott Woody Harrelsonnal. „1996-ban kezdtem el kosarazni, akkor láttam először a Zsákolj, ha tudsz című filmet, ő mutatta meg, hogy egy fehér ember is képes nagyot ugrani. Annak ellenére is példaképként tekintettem rá, hogy tudtam, csak egy színész” – mesélte Vajda Attila, aki szerint csodálatos élmény volt személyesen is megismerkedni, majd együtt dolgozni a többszörös Oscar-jelölt Harrelsonnal.

Kimaradt?