FRISSÍTVE - Egy volt rendőr okozta két Maros megyei fiatal halálát

Hárman meghaltak, két személy súlyosan megsérült vasárnap reggel Kolozs megyében, két autó frontális ütközése következtében. FRISSÍTÉS: A szerencsétlenséget egy volt rendőr okozta, akit korábban elítéltek ittas vezetésért.

A News.ro beszámolója szerint a baleset a DN1-es jelzésű úton, Bánffyhunyad határában történt. Az eddig információk szerint egy 31 éves férfi okozta, aki – vélhetően a fáradtság és a túlzott sebesség miatt – lesodródott autójával a sávjáról, és ütközött egy szemből érkező gépkocsival.

Az utóbbi autót az ütközés ereje az út menti mezőre repítette. A balesetet okozó sofőr a helyszínen életét vesztette, két utasa – mindkettő férfi – súlyosan megsérült. A másik autóban két fiatalember ült, mindketten meghaltak. A halálos áldozatok 17 és 31 év közötti életkorúak voltak.

A forgalmat a DN1-es úton mindkét sávon lezárták, várhatóan vasárnap 10 óra után indítják újra.

FRISSÍTÉS: A balesetet okozó sofőr Simion Ionuț Moldovan egy éjszakai mulatságról utazott haza két barátjával.  Az Audi 4-es gépkocsija egy kanyarban ütközött egy Maros megyei rendszámú Peugeot-val. Az ütközésnek akkora ereje volt, hogy a Peugot motorja kirepült a motorházból az úttestre.

A stiridecluj.ro tájékoztatása szerint  Simion Ionuț Moldovan korábban a Kolozs megyei rendőrségen dolgozott, de "a rendőökhöz méltatlan magatartása" miatt kirúgták az állásából. A férfit 2013-ban egy év és tíz hónap felfüggesztett börtönre ítélték ittas vezetésért. 

Kapcsolódók

Kimaradt?