FRISSÍTVE - Fellebbeznek a síró gyermekük miatt 500 lejre bírságolt szülők

Ötszáz lejre bírságolt a rendőrség egy Ilfov megyei anyukát, mert túl hangosan sírt a gyermeke. Egy szomszédasszony jelentette fel. FRISSÍTÉS: A szülők embertelennek tartják a rendőrség eljárását, és megfellebbezik a bírságot.

Az eset az Antena1 híradója szerint Popești Leordeni-ben történt. A két éves és négy hónapos gyermek beteg volt, ezért a szokásosnál többet és hangosabban sírt. A szomszédasszony nem bírta a zajt, és a rendőrséghez fordult.

A történet érdekessége, hogy nem egy férfi, hanem egy rendőrnő ment ki a helyszínre, aki megállapította a csendháborítás tényét. Ki is állított egy bírságolási jegyzőkönyvet, amely szerint a megbüntetett nő „a két éves és négy hónapos gyermek okozta zajok által csend- és közrend-háborítást követett el”. Az anyuka megússza 250 lejes bírsággal, ha ezt az összeget 15 napon belül kifizeti.

FRISSÍTÉS: Az apa, Barbu Marian közölte, hogy megfellebbezik a bírságot. „Nem buliztunk, nem táncoltunk a lakásban. A gyermek felsírt éjszaka, tegyek a szájára ragasztószalagot?” – fakadt ki a sajtónak. Elmesélte, hogy éjszaka 2 órakor állított be egy rendőr és egy rendőrnő a szomszédasszony feljelentése nyomán. Azzal sem tudott hatni rájuk, hogy megmutatta nekik az orvosi papírt, amely igazolta, hogy a gyermeknek gyomorhurutja van, és emiatt fáj a hasa.

Az Ilfov megyei rendőrség szóvivője, Ciprian Romanescu ezzel szemben azt állítja, hogy a család „visszaeső módon” zavarja a szomszédokat. „Korábban szóbeli figyelmeztetés kaptak a csendháborításért. Volt olyan eset, hogy a gyerek hangoskodva játszott, egyszerre ment a televízió és a mosógép a lakásban, s közben a szülők emelt hangon beszéltek egymással” – magyarázta a szóvivő.

Kapcsolódók

Kimaradt?