Van egy ország, ahol kényszeresen hizlalják a lányokat

Mauritániában akkor kívánatos egy nő, ha gömbölyű idomokkal rendelkezik, ezért a szülők már kiskoruktól fogva hizlalják a lányokat, hogy jó férjet fogjanak maguknak.

Úgy tartják, hogy a kövérebb nők fognak maguknak jó férjet, ezért Mauritániában már kiskoruktól fogva kényszerítik evésre a lányokat. Souadou Isselmou-t is hizlalták a szülei, zsíros és cukros zabkását etettek vele, hogy tetsszen a férfiaknak. Ő maga annyira gyűlölte a kényszerű evést, hogy folyamatosan eldugdosta az ételeket, és megpróbálta kidobni, de nem járt sikerrel. 13 évesen adták férjhez unokatestvéréhez, egy évvel később pedig megszületett az első gyermeke.

Az esete sajnos egyáltalán nem egyedi, a 8 éves lányok akár 140 kilósak is lehetnek, a felnőttek pedig a 200 kilót is elérhetik, szívük és szervezetük nem is bírja ezt a hatalmas terhelést. A most negyvenes éveiben járó Isselmou 2-es típusú cukorbetegségben szenved, amely az elhízás és a testmozgás hiánya miatt alakult ki. A kényszerű hízlalás pedig összekapcsolódik a gyermekházasságokkal, hiszen a teltebb kislányok sokkal idősebbnek tűnnek. Ugyan a városiasodott területeken kikopóban van ez a veszélyes hagyomány, a falvakban még mindig őrzik a hagyományt.

Kimaradt?