FRISSÍTVE - Ez okozta a robbanást a Maros megyei iskolában

Robbanás történt szerdán reggel a Maros megyei Mezőszabad iskolájában, két személy megsérült. FRISSÍTÉS: Részletek derültek ki a robbanásról.

Az iskolából hetven diákot és hét tanárt evakuáltak. Egy kislány másodfokú égési sérüléseket szerzett, egy fiú elsőfokút, mindketten az arcukon – írja az ObservatorTV. A ziare.com szerint nem kislány sérült meg, hanem az intézmény egyik alkalmazottja.

Egyelőre nem tudni, hogy pontosan mi okozta a robbanást, a feltételezések szerint gázszivárgás történhetett.

FRISSÍTÉS: Cserépkályhába dobott égő gyufa okozta a robbanást - állítja az oktatási intézmény vezetősége. Minerva Bordeanu igazgatónő szerint egyik osztályban gázszagot észleltek a tanulók, és kimentek, hogy értesítsék a vezetőséget. A diákok kimentek a folyosóra, egyikük azonban a takarítónővel tartott, aki bement az osztályba, hogy gyufával ellenőrizze le a gázszivárgást.

Amikor meggyújtotta a gyufát, láng csapott fel - mondta az igazgatónő, hozzátéve, hogy az iskolában még nem indították be a fűtést, de a gázkészülékeket májusban leellenőrizték, így nem valószínű, hogy meghibásodás okozta a balesetet. „Feltételezem, hogy valaki járt a gázcsapnál” - mondta Minerva Bordeanu.

Gagyi Mihály hadnagy, a Maros megyei készenléti felügyelőség képviselője közölte, hogy a baleset során első- és másodfokú égési sebeket szenvedett az arcán a 49 éves takarítónő és elsőfokú sérüléseket egy 14 éves tanuló. A marosvásárhelyi sürgősségi kórházban ápolják őket.

A tűzoltó szerint a robbanást a cserépkályhában felgyülemlett gáz okozta. 'Szerencsére viszonylag kis mennyiségű gáz gyűlt fel, ellenkező esetben katasztrofálisak lehettek volna a következmények' - tette hozzá Gagyi Mihály.

A takarítónő fia arról számolt be, hogy édesanyja elmondása szerint az ötödik és hatodik osztályos tanulók panaszkodtak a hidegre, ezért megpróbált begyújtani a kályhába.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?