Két kézzel megszavazza az MPP az alkotmánymódosítást

Egyetért a család alkotmányos meghatározásának módosításával, és arra kér „minden keresztény magyar embert” a Magyar Polgári Párt, hogy vegyen részt az október 7-ei alkotmánymódosító referendumom, és szavazzanak igennel.

A MPP vasárnap közölte: határozottan kiállnak a keresztény házasság és a keresztény család fogalma, illetve intézménye mellett, amely egy férfi és egy nő életközösségén alapul, ezért szerintük a házasság és a család alkotmányos megerősítését támogatni kell a népszavazáson.

„A család számunkra az élet legtermészetesebb közössége, a társadalom legősibb, alapvető eleme, amely önmagában hordja célját és igazolását. A társadalom sejtjét a férfi és nő házassága révén létrejött család képezi, amely igazodik a teremtés rendjéhez is, éppen ezért a család nem minősíthető vissza valamilyen szerződéses érdektársulásra, vagy magasabb rendűnek nevezett társadalmi célt szolgáló, annak alávetett egységgé” – olvasható a szerkesztőségünkhöz eljuttatott állásfoglalásukban.

Az MPP szerint az egynemű párok életközössége kívül esik a keresztény házasság és család fogalomkörén, az ilyen esetekben fogalmilag kizárt a házasság, illetve a család megnevezés használata. Az élettársi kapcsolatot külön törvényben kell szabályozni – szögezi le a párt, amelynek két képviselője van a parlamentben.

Értesüléseink szerint a Szövetségi Állandó Tanács pénteki ülésén dől majd el, hogy milyen álláspontra helyezkedik az RMDSZ az alkotmánymódosító referendum kampányában. Porcsalmi Bálint ügyvezető elnök a Maszolnak adott interjúban elmondta, nem vesz részt a népszavazáson, amelyet kirekesztőnek, károsnak és fölöslegesnek tart.

Kapcsolódók

Kimaradt?