Meghalt egy fiatal nő a Bukarestben végzett plasztikai műtét után

Gondatlanságból elkövetett emberölés gyanújával vizsgálja az ügyészség egy 29 éves nő halálának körülményeit. Rodica Vasile nem ébredt fel többé egy bukaresti magánklinikán elvégzett plasztikai műtét után.

A Londonban dolgozó nő egy viszonylag egyszerű beavatkozáson, has tájéki zsírleszíváson esett át. Előtte intravénásan elaltatták. A műtét után azonban nem ébredt fel, szívverése leállt. Az orvosok két órán keresztül próbálták újraéleszteni, sikertelenül.

„Egy családi eseményre készültünk, ezért akarta a szépészeti beavatkozást. Miután meghalt, az orvosok visszaadták a műtét árát, 4500 lejt” – mondta a nő anyja az egyik hírtelevíziónak. A törvényszéki orvostani jelentés még nem készült el, a halál pontos oka még nem ismert. Így nem tudni még, hogy orvosi műhiba történt, vagy pedig a nő olyan bántalmakban szenvedett, amiről a klinikán nem tudtak, s ez okozta a halálát.

Az ügyészég a teljes egészségügyi személyzetet kihallgatta. Az orvosok fenntartják, hogy a műtét előtt az előírásoknak megfelelő vizsgálatoknak vetették alá a pácienst, s nem találtak nála semmilyen rendellenességet.

Kimaradt?