Ilyen lesz az időjárás szeptember végéig

Tovább melegedik az idő térségünkben az elkövetkező két hét alatt - figyelmeztetnek a Severe Weather Europe szakemberei.

Amint korábbi cikkünkben jeleztük, a meteorológusok abnormálisan meleg vénasszonyok nyarát prognosztizáltak erre a hétre, ez az előrejelzés be is vált, Erdély-szerte 30 Celsius fok körül mozgott a hőmérők higanyszála.

Legújabb előrejelzésében a Severe Weather Europe arra figyelmeztet, hogy a szokatlanul magas hőmérséklet ahelyett, hogy enyhülne tovább emelkedik és a megszokott éves átlagnál legalább 10 fokkal magasabb lesz. Ez számokra átfordítva azt jelenti, hogy Nyugat-, Közép- és Dél-Európában minden nap 30 Celsius fok fölé ugrik majd a hőmérséklet, a kontinens déli régióiban a 40 Celsius fok közeli hőmérséklet sem lesz elképzelhetetlen.

A Severe Weather Europe előrejelzése szerint jövő héten Németország, Spanyolország, Franciaország, Olaszország, Szlovénia, Magyarország, Horvátország, Szerbia, Románia és Bulgária lakossága tapasztalhatja meg testközelből a vénasszonyok nyarának erejét.

A szakemberek szerint ez a felmelegedési hullám a hónap végéig is kitarthat.

 

Kapcsolódók

Kimaradt?