Háromszor temették el az apja által megölt 5 hetes csecsemőt

Egy tizenhat évvel ezelőtt történt családi drámát kezelt rettenetesen rosszul a manchesteri rendőrség - írja a mirror.co.uk. A brit lap tájékoztatása szerint pár héttel ezelőtt ismét feltépték a 2002-ben alig 5 hetesen meghalt Leah Aldridge családjának a sebeit. 

Az esetre Chris Green brit parlamenti képviselő hívta fel a figyelmet. 2002 decemberében történt, hogy az alig 5 hetes kis Leah egy kisebb meghűlés miatt nem tudott elaludni, sokat sírt. Apja, Andrew Ashurst ekkor erősen megrázta a csecsemőt, aki súlyos agykárosodást szenvedett. A kislányt kórházba szállították, az orvosok több napig küzdöttek az életéért, de karácsony napján meghalt. 

A rendőrség és a törvényszéki orvosok nyolc hónapon keresztül visszatartották a csecsemő holttestét, ímg végül emberölés vádjával eljárást indítottak az apa ellen. A férfi vádalkut kötött az ügyészséggel, és végül 3 éves börtönbüntetésre ítélték. 

A törvényszéki ítélet után a család megkaphatta végre a kis Leah holttestét és eltemethette.

14 évvel később, 2017-ben viszont a manchesteri rendőrség arról értesítette a családot, hogy Leah testrészei kerültek elő, ezért a család újabb temetést szervezett a 2002-ben meghalt csecsemőnek. Az eset tragikomikus méreteket öltött 3 héttel ezelőtt, amikor ismét megcsörrent a család telefonja, hogy ismét Leah testrészeit azonosították a törvényszéki orvosok. A lelkileg összetört család ezért immár harmadik alkalommal kellett búcsút vegyen a 16 évvel ezelőtt tragikus körülmények között elhunyt kis Leah-tól. 

Kimaradt?