Háromszék is hozzájárul a Nemzet Kenyeréhez

Kovászna megyéből is útnak indítottak néhány zsák búzát az idei termésből a Nemzet Kenyeréhez.

Az ünnepi kenyérsütést az Összeöntés Ünnepe előzi meg, amikor augusztus 11-én Pécsen összekeverik a történelmi Magyarország különböző régióiból érkezett búzát. nemzet kenyere.3sz

A „magyar búzák" összeőrlés után István király temetésének és szentté avatásának napján, augusztus 20-án a lisztből hatalmas kenyeret sütnek.

"A kenyérsütés folyamata, megszelésének gesztusa hozzátartozik a magyarság, székelység történelméhez. A vendéget egy karéj kenyérrel kínáljuk ma is, hiszen az étel felkínálása mindig a barátság, a nyitottság jele volt. Asztalhoz csak azokkal ülünk, akik valamilyen módon hozzánk tartoznak" – fogalmazott Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke, annak kapcsán, hogy a mai nap a megyei önkormányzat két zsák frissen aratott búzát küldött Pécsre.{loadposition OTP}

Hozzátette: Kovászna Megye Tanácsának feltett célja, hogy a magyarság összetartozásához hozzájáruljon. Ezt nem csupán programok, pályázatok keretében képzelik el, hanem barátságos gesztusokkal is hangsúlyozzák.

„A Nemzet Kenyerének megsütése ilyen gesztus, ezért idén is csatlakoztunk a kezdeményezéshez" – jegyezte megy az elöljáró.

Az idei háromszéki gabona, amelyet a Spicom Rt. ajánlott fel Árkosról indul útjára.

A hagyományteremtő szándékkal létrehozott eseményhez más határon túli megyék is csatlakoztak, Székelyföldről Hargita megye küldött búzát.

Kimaradt?