Feljelenti az egészségügyi miniszter az oltásellenes kampány kezdeményezőit

Büntetőjogi feljelentést készül tenni az egészségügyi minisztérium azok ellen, aki olyan információkat terjesztettek, hogy az oltások hatástalanok, sőt veszélyesek - jelentette be egészségügyi miniszter.

Sorina Pintea kifejtette, hogy csütörtökön a tárca büntetőjogi feljelentést fog tenni azok ellen, akik a közterületeken kihelyezett plakátokon, a lakosság postaládáiba tett szórólapokon és a közösségi oldalakon az oltások hasznosságát tagadó információkat terjesztettek.

Az egészségügyi minisztérium közleményben szögezte le, hogy a Romániában használt oltóanyagokat a legmagasabb minőségi standardok alapján ellenőrzik. „Az egészségügyi minisztérium elhatárolódik az oltások hatékonyságát megkérdőjelező és az oltásokat veszélyesként bemutató, félretájékoztató és manipuláló kampánytól” - olvasható a közleményben.

A minisztérium szerint az oltások hasznos voltát cáfoló kampányban jogtalanul használják bizonyos intézmények vizuális megkülönböztető jegyeit, és a közösségi oldalakon, plakátokon és szórólapokon terjesztett hamis állítások félrevezetik a szülőket, a lakosság egészségét veszélyeztetve.

Kapcsolódók

Kimaradt?