Nem látta a sávelválasztó útburkolati jelzést a Hargita megyei autós

Balesetet okozott egy Hargita megyei fiatal a lekopott útburkolati jelek miatt Kolozs megyében – hívta fel kedden a figyelmet a Pró Infrastruktúra Egyesület. A szervezet felszólította a közúti infrastruktúráért felelős társaságot (CNAIR), tegyen arról, hogy ne történjenek tragédiák.

A négy személy sérülésével járó baleset vasárnap történt a gyalui autópálya-lehajtón, ahol egy 30 éves Hargita megyei fiatal gépkocsija ütközött egy másik járművel. A szerencsétlenség a Pró Infrastruktúra Egyesület szerint azért következett be, mert a lehajtón alig látszik a sávelválasztó útburkolati jel, és a fiatal székelyföldi sofőr azt gondolta, hogy az úton egyirányú a forgalom.

A Hargita megyei autós emiatt egy kanyarban frontálisan ütközött egy Fehér megyei rendszámú gépkocsival. A balesetben négyen megsérültek, egy személy súlyosan. A Pró Infrastruktúra Egyesület ezért felszólította a közúti infrastruktúráért felelős társaságot (CNAIR), hogy megelőzendő a tragédiákat, ne csak az útburkolati jelet fesse újra, hanem helyezzen el az sávelválasztó jelzőfüleket az autópálya-csomópontoknál.

Kapcsolódók

Kimaradt?